Ahmet Feyyaz Öğütçü: Tertipleri 35 kişilik CIA-Pentagon heyeti yönetiyor

18 Haz

Emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’nün savunmasında bahsettiği 35 kişilik heyeti, Aydınlık dergisi ortaya çıkarmıştı. “35 kişi”, tertip merkezinde görev yapan CIA ve Pentagon personeliydi. Ekip, 5 Kasım 2007’deki Tayyip Erdoğan-George Bush görüşmesinin hemen ardından Amerika’dan Türkiye’ye gönderilmişti. Aydınlık’ın haberinde Ergenekon tertibini bu ekibin yönettiği ortaya serilmişti.

AYDINLIK DERGİSİ ORTAYA ÇIKARMIŞTI
Tayyip Erdoğan ve George Bush, 5 Kasım 2007’de Oval Ofis’te görüştü. Bush, Ergenekon tertibinin başlatılması için talimat verdi. Görüşmenin hemen ardından 35 kişilik bir heyet, Amerika’dan Türkiye’ye gönderildi. Ergenekon tertibini de bu ekip yürüttü.

“3 AYLIĞINA GELDİK” DEMİŞLERDİ
Aydınlık 16 Mart 2008 tarihli sayısında 35 kişilik CIA-Pentagon uzmanlarından oluşan bir karma heyetin Türkiye’ye geldiğini duyurmuştu. Heyetin gelişi sırasında 3 aylığına geldikleri bilgisi verilmişti. Oysa bu heyet halen Türkiye’de ve kapsamını her geçen gün biraz daha genişleterek çalışmalarını sürdürüyor.

ABD TEMSİLCİLİĞİ BÜNYESİNDE ÇALIŞIYOR

35 kişi, CIA ve Pentagon heyetinden oluşuyor. Ekip, Türkiye’deki en üst düzey Amerikan askeri temsilciliği bünyesinde çalışıyor. Temsilciliğin başında da Amerikalı bir tümgeneral bulunuyor. Ergenekon Operasyonu’nun kritik kararları, bu ekip tarafından alınıyor. Tayyip Erdoğan’ın örgütlediği Gizli Merkez de, CIA-Pentagon Heyeti’ne bilgi ve görüş sunuyor.

TÜRK ORDUSU’NA SALDIRININ MERKEZİ

Aydınlık dergisi, 21 Şubat tarihli sayısında tertip merkezinin yerini de açıkladı. Operasyon heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbaratının Yıldız bürosunda üsleniyor. Tertipler, bu merkez vasıtasıyla Emniyet İstihbaratı üzerinden yürütülüyor. Bu işbirliği de, “Karşılıklı istihbarat paylaşımı” ve “Teröre karşı işbirliği” gerekçeleriyle yürütülüyor.

KAMU GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI
Kamu Güvenliği Müsteşarlığı da, CIA ajanlarını yasallaştırmanın bir yolu olarak tasarlandı. Kabul edilen yasanın 13’üncü maddesinin 2’nci fıkrası şöyle:

“Özel uzmanlık isteyen konularda kadro karşılığı olmaksızın tam gün veya kısmi gün veya belli bir konu veya proje bazında, konu veya projenin süresi ile sınırlı olmak koşuluyla sözleşmeli personel ve yabancı uzman çalıştırılabilir.”

E. KORAMİRAL ÖĞÜTÇÜ: BAĞLANTILARI VAR
Aydınlık dergisinin ortaya çıkardığı 35 kişilik CIA-Pentagon heyeti, Emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’nün savunmasında da gündeme geldi. Kafes tertibiyle yargılanan Öğütçü, “Türk Ordusu’na komplo düzenleyelerin, 35 kişilik yabancı uyruklu heyetle bağlantısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ulusal Kanal

İŞTE TÜRK ORDUSU’NA SALDIRININ MERKEZİ!

Yorum bırakın