BOP EŞBAŞKANI KONUŞTU

1 Tem

Tayyip Erdoğan PKK’yı “taşeron” olarak nitelediğinde Fethullahçı basın hemen bu taşeronun İsrail olduğunu yazmıştı. Bu haberler Türkiye’de İsrail karşıtlığı had safhadayken yapılıyordu. Nitekim Erdoğan da o sırada “öyle değil” dememişti. Şimdiyse Erdoğan grup konuşmasında PKK’nın Ergenekon’la bağlantılı olduğunu söylüyor, Fethullahçı basın da şöyle yazıyor: “PKK’nın arkasında İsrail değil Ergenekon var”. Today’s Zaman da, Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük hedef gösterildi.

Fethullah Gülen’in Today’s Zaman gazetesi, Tayyip Erdoğan’ın dünkü “PKK’nın arkasında Ergenekon var” laflarını haberleştirdi.

“Erdoğan’a göre PKK’nın arkasında İsrail değil Ergenekon var” ifadelerinin yer aldığı haberde Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük’ün sözde PKK-Ergenekon bağlantısını kurdukları ileri sürüldü.

“Bu organizasyonların bağlantılarını kuran şu anda hapiste olan Ergenekon şüphelisi İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, ve Yalçın Küçük. Sosyalist geçmişi olan akademisyen şu anda hapiste tutulmuyor, yargılanmayı bekliyor.”

Today’s Zaman, “Başbakan, PKK terörünün arkasındaki gücün Ergenekon olduğunun altını çiziyor” başlıklı haberinde, Erdoğan’ın şu ifadelerine yer verdi: “Türkiye’deki Kürt sorunları cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren süre gelir fakat PKK’nın 1984’te kurulması ile şiddete dönüşmüştür.”

Ulusal Kanal

Yorum bırakın