35 CIA Ajanı Hala Türkiye’de mi?

27 Şub

35 CIA AJANI HALA TÜRKİYE’DE Mİ?

CHP, Başbakan Erdoğan’ın ABD Başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından 35 istihbaratçı subayın Türkiye’ye geldiğini ve geri dönmediğini öne sürdü.

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üç yıl önce ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmenin ardından 35 kişilik istihbaratçı subayın Türkiye’ye geldiğini öne sürdü. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, “Benim bilgim yok’’ diyerek sır subaylarla ilgili bilgi vermedi.

CHP Mersin Milletvekili Öztürk, 5 Kasım 2007’de, Oval Ofis’te Başbakan Erdoğan ile dönemin ABD Başkanı Bush arasında yapılan görüşme sonrası, 35 kişilik ABD istihbarat grubunun 3 ay için Türkiye’ye geldiğini, ancak hala dönmediklerini iddia etti. “Sır subaylar” konusunu TBMM’de gündeme getiren Öztürk’ün bu konudaki sorularına İçişleri Bakanı Beşir Atalay cevap vermedi. Bakan Atalay, “Bende bir bilgi yok. Yani geldiyse, gelmediyse bilmiyorum” diye konuştu.

CHP milletvekili Öztürk, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada ise Bakan’ın verdiği cevaplar karşısında hayrete düştüğünü belirtirken şunları söyledi:

“Aradan üç yıl geçmiş. Bakan böyle bir şey yoktur diyemedi, oldu da demedi. Bakanın tavrı tam bir bilgi karartılmasına, örtülmesine örnektir. Bir Bakanın kendi toplumundan var olan bilgileri saklama gibi bir lüksü olamaz. 35 kişinin buraya geldiği iddiası var. Bu kişiler kimdir, ne iş yaptılar. Neden üç ay kalmaları öngörüldü. Ben ısrarla bu soruları sormayı sürdüreceğim. Böyle bir aydınlatma olmaz. Sayın bakanın net bir açıklama yapması gerekir”

Başbakan Erdoğan’ın ABD’yi resmi bir ziyareti, 12 Mehmetçiğin şehit düştüğü Dağlıca’daki hain pusunun ardından kaçırılan ve 14 gün sonra serbest bırakılan 8 Türk askeri olayına rastlamıştı. Kuzey Iraklı yetkililer ve DTP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir heyete teslim edilen askerler ABD’ye ait bir uçakla Türkiye’ye getirilmişti.

Ulusal Kanal

Yorum bırakın