12 EYLÜL’ÜN ÇOCUKLARI

12 Eyl

30 yıl önce bugün Amerikancı darbe Türkiye’nin üstüne kara bulut gibi çökmüştü. İşte o darbe, sonradan Özalları, Çillerleri, Erdoğanları doğurdu. Erdoğan-Gül ikilisi, 12 Eylül darbesini yapan merkezin 1990’larda yürüttüğü bir operasyonla Türkiye’nin tepesine oturtuldu.

12 Eylül Amerikancı darbesinin kararı çok önceden alınmış ve CIA’nın “bizim oğlanlar” dediği güçler tarafından gerçekleştirilmişti. Darbenin haberi, CIA’nın İstasyon Şefi Paul Henze’ye, sabah 3.30’da şöyle bildirilmişti: “Your boys have done it.” Yani “Senin oğlanlar işi yaptı”.

MAFYA-GLADYO-TARİKAT REJİMİ

12 Eylül darbesi ile birlikte Türkiye, “Dünya ekonomisiyle bütünleşme” ve “Sovyetler Birliği’ni yeşil kuşak”la çevreleme programının içine itildi. Bugünkü Mafya-Gladyo-Tarikat rejimi de işte bu sayede kuruldu. 12 Eylül Amerikancı darbesinin ardından 2000 subay ordudan atıldı, 36 general siyasal nedenlerle askeri mahkemelerde yargılandı ve mahkûm oldu. Bir kısmı ordudan tasfiye edildi.

Türkiye’nin 12 Eylül’le içine atıldığı karanlık 1990’larda başka bir operasyonla sürdürüldü. O operasyon da Tayyip erdoğan-Abdullah Gül ikilisini iktidar koltuğuna oturtmaktı.

CIA’NIN TAYYİP ERDOĞAN HAZIRLIĞI

Tayyip Erdoğan, 27 Mart 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Amerika’nın Türkiye Büyükelçisi ve CIA’nın ünlü darbe uzmanı Morton Abramowitz, Tayyip Erdoğan ile 15 Ekim 1996’da görüştü. Abramowitz, Tayyip Erdoğan’ı “Türkiye çapında liderliğe teşvik” ediyordu.

PERİNÇEK AÇIKLAMIŞTI

Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül yönetimi 1996’da başlayan ve 2003 başlarında sonuçlanan bir Gladyo operasyonuyla kuruldu. Bu saptamayı, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1996’da yapmıştı. Cumhuriyet gazetesinden Leyla Tavşanoğlu’na röportaj veren Perinçek, CIA’nın raporunu açıklamıştı. VIA raporunda, Tayyip Erdoğan’ın Başbakan, Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı yapılacağı belirtiliyordu.

BOP EŞBAKANI İTİRAFI

CIA, Tayyip Erdoğanların iktidar koltuğuna oturtulacağını, 3 Kasım 2002 seçimlerinden 5 yıl önce raporuna yazmıştı.Tayyip Erdoğan BOP eşbaşkanlığını kendi ağızıyla 34 kere itiraf etti.

Ulusal Kanal

Yorum bırakın